• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Себ Ожие с първата заявка за две победи

Четвъртък, 14 Октомври 2021 | Салоу, RallyXpress
Себ Ожие с първата заявка за две победи

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

WRC 2021 Rd.9 2932
ПОЗИЦИИТЕ на екипажите в седемнадесетте скоростни етапа, както и общото класиране, след всеки един от тях, може да следите на линка ТУК

СЕДЕМЕКРАТНИЯТ световен шампион в ралитата Себастиян Ожие (на снимката) направи днес по време на тестовете за рали Каталуня-Коста Даурада първата си заявка за две едновременни победи в Испания.

За французинът показаното в тестовете е психологически коз, след като Ожие имаше много слабо представяне във Финландия, а сега от евентуалната му победа тук зависи дали ще вземе титлата предсрочно.

Пилотът на Тойота Газоо Рейсинг спечели с видима лекота първият от тестовете за състезанието, постигайки в третия си тур време от 2:33.6 мин, изпреварвайки на 4.31-километровото трасе на Кол де ла Теиксета партньора си в екипа и основният претендент за титлата Елфин Евънс.

Така че фокусът този уикенд е върху вътрешната битка за титлата в Тойота, и естествено, върху Себ Ожие. За да е преди срока №1 за годината, в Испания той трябва да инкасира 7 т. повече от съотборника си Елфин Евънс,

„Това е планът за уикенда. Наистина очаквам с нетърпение това рали. Трябва да опитаме“, обобщава световният шампион.

Себ Ожие с първата заявка за две победи

снимка: официален сайт на тойота газоо рейсинг
ТОВА СЕ КАЗВА ПОДКРЕПА… С класически дрифт, Себастиян Ожие описва левия завой в кръговото движение на шейкдауна, край който знамената на Франция допълнително подсилват емоциите на пилота. Дето се казва, единствено не се чува Марсилезата.


:: Какво показаха пилотите по
време на шейкдауна – виж
ТУК

Вторият пилот на Тойота Ярис изостана от шампиона с 0.2 сек, като след това направи четвърто излизане (резултатите от топ-6 виж в таблицата долу), но така и не успя да слезе под 2:24 мин.

За да запази шансовете си живи и до финала на италианския финал, Евънс трябва да не позволява точковия авантаж за Ожие и да има класиране, което е по-добро от партньора си.

„Разбира се, тук е напълно различно от това, което имахме във Финландия. Ще направим всичко възможно“ – формулира своето предизвикателство Евънс, който с победата във Финландия направи интригата за Испания, а вероятно и за АCI Рали Монца.

Петкратният световен вицешампион Тири Нювил вече не е в играта за титлата, което обаче не го вади от локалната конкуренция.

2021 ESP Shakedown

„Това е рали, което ни харесва и го очаквам с нетърпение. Винаги е хубаво да се върна на асфалта, просто се наслаждавам на шофирането. Надяваме се, че можем да направим добро рали този уикенд“, обяви белгиецът.


Третото време в шейкдауна е за пилота на Хюндай Моторспорт и последен по дата победител в това състезание Тиери Нювил, чийто дефицит от време спрямо Евънс е също 0.2 сек.

Пред официалният сайт на световният шампионат Себастиян Ожие заяви:

„Тук съм, за да се опитам да спечеля ралито, така че трябва да атакувам - усмихна се той. - Не дойдох тук, за да завърша втори. Винаги е добре да бъдеш най-бърз в шейкдауна. Въпреки че не се брои за ралито, това означава, че усещането е добро в колата. Мисля, че сме готови.“

Топ пилотите от световните серии ще използват новата вариация от по-твърда смес на сликовете на Пирели P Зеро, но както отбелязва сайтът WRC+, самият Ожие не е имал възможност да направи проби с тях, за да научи повече за поведението им.

„Сега ще разберем в ралито как са“, допълва франсето.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев