• ...СЕБАСТИЯН ЛЬОБ ВЪРНА ФОРД В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ СЪС ЗАШЕМЕТЯВАЩА ПОБЕДА В МОНТЕ КАРЛО...

     

  • ...СЕБ ОЖИЕ СЕ ЗАВЪРНА НА ЧЕЛО НА КОЛОНАТА, ВОДИ НА СЕБ ЛЬОБ С КРЕХКИТЕ 21 СЕКУНДИ...

     

  • ...И ГРИЙНСМИТ СЕ РАЗПИСА КАТО ПОБЕДИТЕЛ В ЕТАП ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ЛЬОБ ПЪК ПРАВИ НОВ РЕКОРД...

     

WRC

Триумф Форд-Льоб. Нищо не е случайно

Понеделник, 24 Януари 2022 | Страшо Димов, RallyXpress
Триумф Форд-Льоб. Нищо не е случайно

НИЩО СЛУЧАЙНО няма в триумфа на на британския отбор М-Спорт Форд WRT и 47-годишният „пенсионер“ Себастиян Льоб с новата си навигаторка Изабел Галмиш (на снимката), спечели 90-ото рали на Княжество Монако.

И макар комбинацията от франсето и Пума-та на Довънби Хол тепърва да бъде анализирана и в М-Спорт, и от конкурентите, и от фeновете, поне сега може да се каже уверено – този триумф си заслужи аплодисментите и не само на петлите.

„Разбира се, отпразнувахме го подобаващо с колеги и фенове, в малка френска кръчма край Монтегас – писа във Вайбър френският блогър Алекс Бено. – О-л-ла, о-л-ла! Като...

Двамата французи в епична битка за №1

Събота, 22 Януари 2022 | Монте Карло, RallyXpress
Двамата французи в епична битка за №1

ДВАМАТА ГИГАНТИ в световните ралита – Себастиян Льоб и Себастиян Ожие (на колажа горе) продължават със своята титанична битка за победата в 90-ото рали Монте Карло, успехът в който няма да е само част от статистическия лист, но и ще носи престиж, какъвто трябва да отбележи началото на новата епоха в рали спорта, започнала в Монако преди два дни.

Ако първия пълен ден от гостуването на Старата госпожа бе за Себастиян Льоб (Форд), съботата се превърна в триумфа на Себ Ожие (Тойота), който спечели два от петте теста в програмата.

След което Ожие отново оглави колоната, обещаващ анонс да спечели...

Чудо! Гъс Грийнсмит прецака „Себ-спора“

Петък, 21 Януари 2022 | Монте Карло, RallyXpress
 Чудо! Гъс Грийнсмит прецака „Себ-спора“

ВИДИМОТО на пръв поглед статукво в челото и двудневния „Себ-спор“, днес най-неочаквано беше нарушено от втория пилот на М-Спорт Гъс Грийнсмит (на снимката), който на етапа Гийом 2 (13.49 км) успя да наложи скоростта си и над двама световни шампиони – действащият Себ Ожие (Тойота GR Ярис, +1.5 сек) и над Отт Танак (Хюндай i20, + 20.0).

Така англичанинът направи двойно чудо: не само прекъсна поредица от етапни победи на Льоб, но и влезе в списъка на тримата млади пилоти на Уилсън, които имат етапни победи от световните серии.

През миналата година последователно в Сафари и Естония Адриен Фурмо и Крейг Брийн...

Себ Льоб премести бутона на „серия“

Петък, 21 Януари 2022 | Монте Карло, RallyXpress
Себ Льоб премести бутона на „серия“

СЛЕД ТРИ ПОРЕДНИ победи в първата половина на дългия и тежък ден на рали Монте Карло, деветкратният шампион Себастиян Льоб (Форд Пума R1) поведе в класирането на Старата госпожа, излизайки пред съперника си с авантаж от 13 сек.

Карането на екипажа Льоб/Галмиш е такова, сякаш пилотът не подновява участието си в световните серии след като се е върнал от „разходката Дакар“, а след приятна Коледна почивка.

Преди подновяването на Монте сутринта, Льоб просто премести бутона на позиция „серия“ и последователно победи първо Себ Ожие (Тойота GR Ярис R1) с 1.2 сек, за да продължи към „тройката без...

Фурмо катастрофира Форд остава с трима

Петък, 21 Януари 2022 | Монте Карло, RallyXpress
  • обновена
Фурмо катастрофира Форд остава с трима

ФРЕНСКИЯТ екипаж на М-Спорт Форд Адриен Фурмо (на снимката) и неговият навигатор Алекс Кория направиха първия от новата ера и от новото първенство тежка катастрофа днес, след като в десен завой, вместо в епикса, Пума-та се оказа в основата на десния скат.

Като резултат първата бракувана кола от категорията R1 пропадна встрани от пътя, на 10-15 м. под трасето на скоростната отсечка. Инцидентът с Фурмо става на 12 км. от старта на теста Роур (18.33 км).

:: На линка ТУК може да се
види удара на
Фурмо в ската...

И двамата състезатели са невредими и, по първа информация на колегата Алекс Бено, са откарани за...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев