• ...НЕБИВАЛО! ЩАМПАТА В ШАМПИОНАТА Е НАРУШЕНА, 3 ОТ 4 СЕРИИ НЕ СЕ ВОДЯТ ОТ ОБИЧАЙНИТЕ ЛИДЕРИ...

  • ...БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ! НАЙ-ДОБРОТО СПРИНТОВО РАЛИ - ВИДА, ОТПАДА ОТ КАЛЕНДАРА НА ШАМПИОНАТА!...

  • ...СЪС ЗАВРЪЩАНЕТО НА РУСЕ В ШАМПИОНАТА: 48 АВТОМОБИЛА ДАВАТ ЗАЯКИ ЗА УЧАСТИЕ В ПИСТОВИЯ УИКЕНД...

     

WRC

Всички се стягат за бързата Естония

Неделя, 11 Юли 2021 | Тарту, Естония, RallyXpress
Всички се стягат за бързата Естония

С НАЙ-ГОРЯМОТО бензиново състезание в региона на Балтийско море – Рали Естония, в този уикенд световните серии на ФИА стартират във втората половина на сезон 2021.

Това е единадесетата поредна година, в която естонското рали стартира, а в същото време е и втория пореден път за компетентната и многобройна публика това ще е изключително преживяване, защото Естония ще събере всичко най-добро от списъка в световния рали шампионат.

Достатъчно е да се припомним невероятният ентусиазъм и огромният интерес от миналото лято, в самия разгар на пандемията, когато естонците със завидно майсторство...

Тойота се завърна в Африка с японски дубъл

Неделя, 27 Юни 2021 | София, RallyXpress
Тойота се завърна в Африка с японски дубъл

ДЕЙСТВАЩИТЕ световни шампиони Себастиян Ожие и Жулиен Инграсия (на снимката) спечелиха възстановеното след 19-гади пауза рали Сафари и по този начин отбелязаха завръщането на Тойота на нейните африкански ловни полета от световния шампионат.

Успехът и първото място на французите за Тойота Газоо Рейсинг се допълва от страхотния дубъл и първия подиум на Такамото Катсута/Даниел Барит.

Двамата стигнаха до най-високото място в кръг от световния шампионат, до който промотираният лично от марката пилот достига в своята 5-годишна кариера.

„След проблемите в петък имахме наистина добър уикенд,...

Нювил дърпа напред за първа победа за 2021

Събота, 26 Юни 2021 | София, RallyXpress
Нювил дърпа напред за първа победа за 2021

ЛИДЕРЪТ НА Хюндай Моторспорт Тиери Нювил (на снимката, Хюндай i20 WRC) продължава да удължи преднината си в Сафари Рали над пилота на Тойота Газоо Рейсинг Такамото Катсута (Тойота Ярис WRC), увеличавайки днес авантажа над японеца с нови 38.6 сек преди края на втория пълен ден от 6-ия кръг в световните серии.

Още първия тест от деня белгиецът записа етапна победа – четвъртата от началото на африканската авантюра, преди да предаде поредицата от три първи места на Себастиян Ожие (Тойота Ярис WRC).

Французинът, в характерния за него стил, започва атаката и на подиума в Найроби от втората част на ралито.

...

Главна мисия: оцелей и опази колата до финал

Петък, 25 Юни 2021 | София, RallyXpress
Главна мисия: оцелей и опази колата до финал

НАДАЛИ някой в колоната на световните серии си е въобразявал, че възроденото след 19 години Сафари Рали ще е екзотична екскурзия в Черната Африка.

Всички бяха категорични, че и в новия си вариант ехото от отминалата бляскава ера на WRC ще е предизвикателно приключение.

Казваха го убедено и сериозно и пилотите, и отборните шефове, но едва ли някой от тях си е представял, че още от първия ден кенийското рали сафари ще се обърне в 7-сериен сериал със заглавие „Драма след драмата“!

В края на деня развоя на ненаписаните сценарии за седемте теста направиха подредба, сензационно извадили на второто...

Ожие взима и Сардиния, изравни победите на Льоб

Неделя, 06 Юни 2021 | Олбия, RallyXpress
Ожие взима и Сардиния, изравни победите на Льоб

ФРАНЗУЦИТЕ Жулиен Инграсия и неговия пилот Себастиян Ожие (на снимката) станаха първият екипаж в световните серии тази година, които записаха три победи от пет старта.

Лидерите на Тойота Газоо Рейсинг неочаквано се оказаха победители в Сардиния Рали Италия, след поредица от драми, обрати, изпълнявайки най-успешно мисията за оцеляване през бруталните каменисти етапи на италианския Остров.

Този забележителен успех на двамата е изключителен и по още една причина – с него франсетата правят „Х“ на Себ Льоб и Дани Елена, които единствени до този момент имаха 4 победи в италианския кръг от WRC.

...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев