• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

WRC

Хюндай „забъркаха“ Спагети Грандфинал

Неделя, 17 Октомври 2021 | Салоу, RallyXpress
 Хюндай „забъркаха“ Спагети Грандфинал

ДО ПОСЛЕДНАТА контрола на предпоследното рали от световните серии в Салоу най-бързо стигна екипажът на Хюндай Моторспорт Бруно Тиери и неговият навигатор Мартен Видаег (на снимката, Хюндай i20 WRC), които дублихара втора победа в асфалтово рали от шампионата за 2021, след победата си в Ипър.

Отделно петкратният вицешампион от Белгия прибави към сметката си втората поредна победа в Испания в рамките на две години, след като бе последният първенец в сериите тук през 2019 г.

При това сегашната победа на белгиецът бе направена по изключителен начин и с езда, каквото от началото на годината Нювил...

…и всичко утре пак е от самото си начало

Събота, 16 Октомври 2021 | Салоу, RallyXpress
…и всичко утре пак е от самото си начало

ТИЕРИ НЮВИЛ (на снимката, Хюндай i20 WRC) и неговият навигатор Мартен Видаег продължават да доминират в 56-ото издание на испанското рали, предпоследното състезание от световните серии за тази година, но и последното асфалтово рали на завършващата ера от шампионатите WRC на ФИА.

Започнал като водач в общото класиране рано-рано в петък, днес Нювил последователно сечели още 5 скоростни теста, а в един – този на Куерол 2 (19.17 км) завърши с равно време с лидена на първенството и най-близък до новата титла пилот – Себ Ожие (Тойота Ярис WRC) – по 10:30.5 мин.

Така в края на дългия ден от Рали Испания белгийците са...

Отиват ли нещата на Монца Финал гранде

Събота, 16 Октомври 2021 | Солоу, RallyXpress
Отиват ли нещата на Монца Финал гранде

В КРАЯ НА първия тур от дългия ден на Каталуня Коста Даурада нещата сякаш все повече отиват Монца Финале Гранде. Поне до момента, в който класирането в предпоследното рали биха се запазили в този си вид.

Битката е на върха, Тиери Нювил (Хюндай Моторспорт) прави невероятно рали, държейки под контрол и колоната, и печелейки тест след тест, показвайки, че на асфалт може да бъде толкова бърз, колкото си поиска.

От началото на сезона – без съмнение – това е най-силното представяне на пилота, който до средата на испанския кръг не само е убедителен във водачеството си, но вече е спечелил 7 скоростни...

Нювил-Евънс: спор за върха, Ожие-чака

Петък, 15 Октомври 2021 | Салоу, RallyXpress
Нювил-Евънс: спор за върха, Ожие-чака

ПЪРВИЯТ ДЕН в испанския кръг от световните серии на ФИА за приключи с много близка разлика и малък авантаж на пилота на Хюндай Моторспорт и вицешампион за сегашното приключващо първенство Тиери Нювил (на снимката), който е пред Елфин Евънс (Тойота Газоо) само с 0.7 сек.

Това стана в оспорвани 6 скоростни теста, в които белгиецът спечели 4, а първите два бяха взети от единственият пилот, който има шанс да оспорва титлата на лидера в момента и съекипник на Елфин Евънс Себастиян Ожие – двамата пилоти на японския тим.

На 1.8.1 сек е французинът, чийто цел е от Испания да спечели повече от 7 т. на финала в...

Пазарът вече отвори и Брийн е в М-Спорт

Сряда, 06 Октомври 2021 | София, RallyXpress
Пазарът вече отвори и Брийн е в М-Спорт

ОНОВА, ЗА КОЕТО преди време се говореше под сурдинка, от днес е факт – Крейг Брийн и неговият навигатор Пол Нагъл преминават в отбора на М-Спорт Форд. Договорът, който ирландецът е подписал „на пълен работен ден“ е за две години – за следващото и по-следващото световно първенство.

Така в Довънби хол си осигуриха първия от пилотите, които през 2022 ще карат новия хибриден автомобил Форд Пума Рали 1, като се очаква, че Адриен Фурмо, който разработва новият хибриден автомобил, ще бъде запазен за следващия сезон.

До този момент 31-годишният Брийн, който се радва на очевиден модем в кариерата си и в...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев