• ...СЕБАСТИЯН ЛЬОБ ВЪРНА ФОРД В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ СЪС ЗАШЕМЕТЯВАЩА ПОБЕДА В МОНТЕ КАРЛО...

     

  • ...СЕБ ОЖИЕ СЕ ЗАВЪРНА НА ЧЕЛО НА КОЛОНАТА, ВОДИ НА СЕБ ЛЬОБ С КРЕХКИТЕ 21 СЕКУНДИ...

     

  • ...И ГРИЙНСМИТ СЕ РАЗПИСА КАТО ПОБЕДИТЕЛ В ЕТАП ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ЛЬОБ ПЪК ПРАВИ НОВ РЕКОРД...

     

Техно новини

Тежка програма за Хуберт Пташек в WRC2

Сряда, 06 Януари 2016 | Варшава, RallyXpress
Тежка програма за Хуберт Пташек в WRC2

22-ГОДИШНИЯТ полски пилот Хуберт Пташек (на снимката), който в последното състезание от шампионата за 2015 г. на WRC2 завърши 32-и в генералното класиране и 12-и в категорията си, планира да бъде заявен за всички 14 старта от програмата на придружаващите серии тази година. В седем от стартовете той ще кара Шкода Фабия R5, с каквато Пташек и Коздрон завършиха уелското рали, в останалите седем ралита полският екипаж ще кара Пежо 208 T16 (R5). Шкода-та ще бъде под наем от холандския тим Веверс, докато Пежо-то – ще е с цветовете на Пежо Спорт от Словакия.

С холандския автомобил Пташек ще стартира в Монте Карло,...

Тойота чупи рекорда на Пайк Пийк в Колорадо с електомобил

Понеделник, 13 Август 2012 | Кьолн, Тойота МС
Тойота чупи рекорда на Пайк Пийк в Колорадо с електомобил
ТОЙОТА направи още една стъпка напред в развитието на електромобилите, след като записа нов рекорд за категорията в легендарното планинско състезание в Пайк Пийк, Колорадо, САЩ. Той бе записан след карането на японеца Фумио Нутахара (на снимката).

Използвайки състезателният прототип TMG EV P002, задвижван с високопроизводителната електросистема на Тойота Моторспорт, Фумио Нутахара регистрира време от 10:15,380 мин на 19.99-километровото трасе.

Нутаха не само подобри предишния рекорд (12:20.084 мин) с повече от две минути, но и записа шестото място в общото класиране на класическата скоростна надпревара...

ПОСЛЕДНО: БЕЗ СИСТЕМАТА HANS ЗА ЕКИПАЖИТЕ В ШАМПИОНАТА ПО РАЛИ

Понеделник, 20 Април 2009 |
 RallyXpress

ВСИЧКИ екипажи, които няма да бъдат регистрирани за участие в трите старта от Купата на ФИА за Източна Европа – Траянови врата, Хеброс и Сливен, ще могат да участват в състезанието без да използват системата за защита на главата и врата HANS. Това съобщение бе публикувано от сайта на първия кръг от шампионата Траянови врата - http://www.interspeedracing.com.

Решението е било взето от УС на националната автомобилна федерация и в него се казва: „По решение на УС на БФАС от 16.04.2009 г. в рали "Траянови врата" могат да участват автомобили от групи А, N и  X без система HANS. Те ще получат класиране и точки само за националния...

Автобои Неделчев