• ...САМО СЛУХ ИЛИ И ИСТИНА? ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АФБ КАМЕН МИХАЙЛОВ БИЛ ГОТОВ С ОСТАВКАТА СИ ЗА СЪБОТА...

  • ...42 КЛУБА С ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, ТЪРСЯТ ОТГОВОРИ ЗА СЕЗОН 2022...

  • ...ФИА НАЛАГА ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И БЕЛАРУС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА...

     

Игри и играчки за мъже

Догодина шуменци вадят на терен класиката Шкода 130 RS

Петък, 06 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Догодина шуменци вадят на терен класиката Шкода 130 RS

ОТ СЛЕДВАЩИЯ СЕЗОН на българският автомобилен спорт, екипът на Ал и Ко ще извадят на терен класиката Шкода 130 RS. „Колата напълно е завършена, но едва в края на годината ще правим планове и разчети къде и как ще бъде каран този митичен автомобил, не само в историята на автомобилния спорт изобщо, но и за нашата страна“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт тим-лидера на Ал и Ко Живко Николов (на снимката). Живо, както е повече е известен в спортните среди Николов, без никакво съмнение, е рали-фен от най-висока класа.

А това означава не само страст и жега, когато става въпрос за...

Каваримов отказа на Шумахер, започва на пълен ден при RFM

Понеделник, 02 Януари 2017 | Лондон, RallyXpress
 RallyXpress

НА ЗАРАЛИЯТА Станислав Каваримов няма да се наложи да търси квартира в Керпен и да се хваща за немския език, след като механикът, определен от KMS-Шумахер отказа на германският отбор и остава в Англия.

Преди седмица за това писа авторитетен български седмичник сочейки, че 26-годвишният техничар в картинг спорта ще стане първият българин, който ще работи в отбора на братята Шумахер - Михаел и Ралф в тази дисциплина.

Каваримов е предпочел офертата на английския Рики Фин Моторспорт (RFM) не само заради заплатата, която ще получава, но и заради по-високото ниво на професионализма в тази британска...

Няма да има никаква отпуска за заралийския механик Стан

Събота, 06 Август 2016 | от Страшо Димов, RallyXpess
Няма да има никаква отпуска за заралийския механик Стан

НИКАКВА ОТПУСКА не се очертава за работещият като механик за един от престижните картинг отбори във Великобритания, базираният в Пул ВКС Рейсинг старозагорец Станислав Каваримов (на снимката). За 26-годишният Стан, както вече е известен сред колегите си но Острова, този и следващият месец са най-напрегнатите през сезона. През уикенда Стан бе на трасето Трент Вали Карт Клъб, недалеч от Грантъм, работейки с Джош Торпи по време на КартМастърс Бритиш Карт GP. Следващият месец са световните финала ни CIK ФИА Академи в Швеция на пистата Кристенсен.

12-годишният Джош завършва състезанието общо 20 от 50...

Заралия притежава „гараж“ с 2750 коли и 250 болида от Ф1

Събота, 11 Април 2015 | Стара Загора, RallyXpress
Заралия притежава „гараж“ с 2750 коли и 250 болида от Ф1

СТАРОЗАГОРСКИЯТ бизнесмен Дечко Неделчев (на снимката) е заклет почитател на Ф1 още от времето, когато като десерт веднъж годишно БНТ и тогавашният коментатор Ричард Груев излъчваха директно GP на Унгария, а от пистата Унгароринг българинът виждаше единствената картина от този спорт.

Нямаше още Юроспорт, нямаше я и германската RTL, единствената информация (само в хроника!) можеше да се намери във вестник Авто-Мото Сват.

Но точно по тези години заралията отваря своя собствен „бокс“ с модели на болидите от скала 1:43, за да стигне до днес, когато колекцията му е една от най-големите в България - 250...

Автобои Неделчев