• ...САМО СЛУХ ИЛИ И ИСТИНА? ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АФБ КАМЕН МИХАЙЛОВ БИЛ ГОТОВ С ОСТАВКАТА СИ ЗА СЪБОТА...

  • ...42 КЛУБА С ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, ТЪРСЯТ ОТГОВОРИ ЗА СЕЗОН 2022...

  • ...ФИА НАЛАГА ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И БЕЛАРУС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА...

     

Жълта раздувка

Монте Карло: Рекорд на заявките от 17 години

Вторник, 20 Януари 2015 | от Мартин Холмс, Монако
Монте Карло: Рекорд на заявките от 17 години

ОТКРИВАНЕТО НА световните серии в ралитата за 2015 г. привлича 96 екипажа в стартовия лист на рали Монте Карло – най-големия брой регистрирани участници от 17 години насам. Той е и най-внушителен още заради факта, че в листата фигурират 18 автомобила от категорията WRC, допълнени с три Порше-та, отговарящи на изискванията на новата Купа R-GT.

Единадесет са заявените за участие в придружаващата серия на първенството WRC2, толкова са и тези, които освен в WRC3 ще участват и в състезанията за купата на юниорите, започваща от Монте Карло.

Особеностите на маршрута на ралито за 2015 г. (дистанция от 1404.8 км, 15 СЕ –...

ПРЕВЕДЕНИ СА ?110 000 ЗА БЪЛГАРСКИЯ КРЪГ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО

Сряда, 09 Януари 2008 |
ПРЕВЕДЕНИ СА ?110 000 ЗА БЪЛГАРСКИЯ КРЪГ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО

ВЧЕРА ПО ОБЕД вноската от ?110 000, която е задължителна за участието на рали България като кръг от световното първенство по рали за 2010 г., е била получена и преведена по банкова сметка във ФИА, научи RallyXpress от свои източници.

Сумата, твърди източникът ни, е отпусната от Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС).

Встъпителната вноска е направена точно месец, след като на 8 декември 2007 г. в Монте Карло стана ясно, че най-голямото българско рали е номинирано като девети кръг от световното първенство за след две години. Планираната дата за старта в Боровец е 8 август 2010 г.

Президентът на БФАС Георги...

ПОТВЪРДЕНО! ИЛИЯ ЦАРСКИ ПРОДАЛ СУПЕР 1600, ЩЕ КУПУВА МИЦУБИШИ

Събота, 16 Юни 2007 |
ПОТВЪРДЕНО! ИЛИЯ ЦАРСКИ ПРОДАЛ СУПЕР 1600, ЩЕ КУПУВА МИЦУБИШИ
КЛЮКАТА, която се върти в автомобилните среди повече от половин година – продал или не е Илия Царски (на снимката) своя ФИАТ Пунто Супер 1600 от днес е затворена. „Да, продадох Пунто-то, ориентирам се към Мицубиши”, заяви за RallyXpress панагюрският пилот.

През последните десетина дни „жълтата жица” носеше новината, че „червения бръмбар” ще замине от Панагюрище в София, в гаража на пилота на V&G Георги Пейчев-Гегата. Софиянецът до този момент караше Мицубиши Лансър Ево 8, но въпреки тежкото и скъпо ъпгрейдване на автомобила през зимата, сезонът не започна добре за Гегата.

Според пресмятанията на...

Б. ИГНАТОВ - ПЪРВИЯТ НАВИГАТОР ЗА 2007 Г. СЪС СВОБОДЕН АГЕНТ

Сряда, 10 Януари 2007 |
Б. ИГНАТОВ - ПЪРВИЯТ НАВИГАТОР ЗА 2007 Г. СЪС СВОБОДЕН АГЕНТ

СЛИВНАЛИЯТА Бойко Игнатов (на снимката) вече не работи за отбора на Петрол GT Рейсинг Тим, научи RallyXpress от свои източници. На 26 май миналата година, по време на първото от двете пистови състезания на Дракона, край с. Калояново, от Автоцар обявиха, че за старта на рали Траянови врати Игнатов ще бъде навигатор на Илия Царски.

Както обаче сайтът научи от хора, които са близки до панагюрския клуб, ако Малкия цар продължи в шампионата за рали през този, Игнатов ще бъде на дясната седалка само за кратко.

През това време ветеранът сред ко-пилотите в България ще започне още по-интензивно да подготвя...

БОБИ ГРИГОРОВ ПАК ХВАНАТ „В КРАЧКА”, КАРАЛ С ОЛЕКОТЕН МАХОВИК

Четвъртък, 16 Ноември 2006 |
БОБИ ГРИГОРОВ ПАК ХВАНАТ „В КРАЧКА”, КАРАЛ С ОЛЕКОТЕН МАХОВИК

НАЙ-ВЕРОЯТНО видинчанинът Борис Григоров (на снимката) ще се прости не само с победата си в Бургас тази неделя, а с нея и с победата в първия шампионат Купа Шкода Фабия, но и ще трябва да престои „на скамейката” около година. Такъв е срокът на наказанието, който може да бъде наложен на видинчанинът за повторни технически несъответствия в автомобила му в двете последователни състезания – в Пловдив и Бургас.

Точка I .1.7 от Наредбата за организиране и провеждане на автомобилни състезания и шампионати през 2006 г. на БФАС е категорична: „... постигнатият резултат отново се анулира, като случаят се...

1 2  » 
Автобои Неделчев