• ...САМО СЛУХ ИЛИ И ИСТИНА? ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АФБ КАМЕН МИХАЙЛОВ БИЛ ГОТОВ С ОСТАВКАТА СИ ЗА СЪБОТА...

  • ...42 КЛУБА С ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, ТЪРСЯТ ОТГОВОРИ ЗА СЕЗОН 2022...

  • ...ФИА НАЛАГА ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И БЕЛАРУС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА...

     

ПРЕВЕДЕНИ СА ?110 000 ЗА БЪЛГАРСКИЯ КРЪГ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО

Сряда, 09 Януари 2008 |
ПРЕВЕДЕНИ СА ?110 000 ЗА БЪЛГАРСКИЯ КРЪГ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО

ЕДНА ГОДИНА ПО-РАНО? НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО Е!

ПРЕЗИДЕНТЪТ на БФАС Георги Янакиев бе силно разочарован, че датата за българския старт от WRC бе определена не за 2009 г., а за следващия сезон. Причината е в юбилея на най-старото българско рали, което през 2009 г. ще запише 40 години. По-малко от седмица, след както състезанието бе номинирано, заместникът на Янакиев в структурата на Рали България потвърди за RallyXpress, че се прави всичко възможно да бъде направена промяна с една година. “Една година по-рано? Напълно е възможно.” В средата на декември Янакиев потвърди това и пред столичен вестник. Но нито единият, нито другият уточниха какви са козовете, с които разполага във федерацията.

ВЧЕРА ПО ОБЕД вноската от ?110 000, която е задължителна за участието на рали България като кръг от световното първенство по рали за 2010 г., е била получена и преведена по банкова сметка във ФИА, научи RallyXpress от свои източници.

Сумата, твърди източникът ни, е отпусната от Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС).

Встъпителната вноска е направена точно месец, след като на 8 декември 2007 г. в Монте Карло стана ясно, че най-голямото българско рали е номинирано като девети кръг от световното първенство за след две години. Планираната дата за старта в Боровец е 8 август 2010 г.

Президентът на БФАС Георги Янакиев, който е най-дългогодишния директор на състезание от европейския шампионат, придружен от заместника си Боби Капев, са били в ДАМС, за да извършат прехвърлянето на парите по сметката на Международната автомобилна федерация.

За сравнение на превода, направен за номинирането на българското състезание като кръг от WRC, ще кажем, че в същия ден общинските власти в Банско са отпуснали 100 000 лв. (по курса на деня – ?97791.5) за кръг от европейското първенство по ски алпийски дисциплини през март.

Встъпителната вноска за кръг от WRC е същата, каквато и за включването на рали в програмата на IRC.ПЪРВА ГАРНЦИЯ: ?110 000 са преведени във ФИА за старта на българското рали от световното първенство.

Снимка: Архив RallyXpress

ЗДРАВИ ГАРАНЦИИ

АКО СЕ ИЗКЛЮЧИ скептицизма на едни и свръхентусиазма на други, фактът че встъпителната вноска е преведена във касата на Международната автомобилна федерация (ФИА) подсказва, най-малко два факта. Първо, че всеки, който е се е съмнявал в програмата “България във WRC” вече има един аргумент по-малко. Второ, но далеч по-важен е фактът, че таксата е преведена само месец, след като стана номинацията на България за WRC. Това подсказва, че най-вероятно искането Рали България да бъде догодина, а не през 2010 г. може да бъде санкционирано от ФИА. Единственото рали, което попадна в календара на световния шампионат поради възприетата схема на ротация, е Райд-Полски, състезание с 65-годишна история в автомобилния спорт.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев